Inschrijven 21e Scratch Messiah

Klik hier om u in te schrijven

Vanaf 1 oktober 2019 kunt u zich weer inschrijven voor de 21e uitvoering van de Scratch Messiah o.l.v.  Jules van Hessen die zal worden gehouden op zaterdag 15 februari 2020 in de Sint Jacobskerk te Vlissingen.

Om bij het begin te beginnen

 

Al sinds jaar en dag wordt er in Engeland en Nederland op verschillende plaatsen gescratcht!

Sinds 2000 heeft Zeeland zijn eigen Scratch Messiah en nu alweer voor de 21e keer.

Wat is “scratchen”?

“Beginning from scratch” betekent in het algemeen: helemaal aan het begin beginnen.

Wat muziek betreft: in één dag met een groep mensen een muziekstuk instuderen en uitvoeren. Naast de deelnemers, die al eerder, soms meerdere keren, hebben deelgenomen en hun partij kennen , kunnen ook beginners meedoen, zij worden dan de ervaren deelnemers geholpen.

’s Morgens lijkt het nog “niets” en ’s avonds is het “heel wat”.

Wat gaan we doen?

Bij de Scratch Messiah Zeeland draait het om de Messiah van G.F. Händel. We zingen en spelen bij voorkeur uit de Novello uitgave NOV 070134 of uit Ed. Peters nr 7317. Deze koorpartituur dient u zelf aan te schaffen.

Via YouTube of andere websites zijn voldoende goede oefenbestanden te beluisteren of te downloaden. B.v. Choralia of Cyberbass.

Wanneer?

Op zaterdag 15 februari 2020 wordt de hele dag gerepeteerd. Dirigent Jules van Hessen weet met zijn jarenlange scratch- ervaring iedereen optimaal te inspireren. ’s Avonds om 19:30 is de uitvoering.

Waar?

De plaats van handeling is de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Wie doen mee?

Koor

Sopranen, alten, tenoren en bassen. Iedereen die graag de Messiah mee wil zingen is van harte welkom. Met ongeveer 225 zangers wordt - samen met orkest en solisten - muziek gemaakt in een vrolijke, ontspannen sfeer. Er wordt wél van u verwacht dat u uw partij kent, maar u mag heus wel eens een nootje missen.

Solisten

Dit jaar worden de solopartijen weer door professionele solisten gezongen. Klik hier voor meer informatie.

Kleinkoor

Ook dit jaar worden de koren “Let all the angels” en “Let us break” resp. Peters nrs. 33 en 39 of Novello nrs. 35 en 41 gezongen door de solisten, aangevuld met een klein aantal gevorderde koristen. Hiervoor kunt u zich aanmelden. Deze koren behoeven de overige koorleden dit jaar dus niet in te studeren.

Het “Grave”deel van koor “Since by man came death” Novello 46 of Peters 48 wordt door de solisten gezongen, waarna het koor bij het allegro invalt.

Orkest

Het orkest is van wezenlijk belang voor het welslagen van het geheel. Daarom moet het aan bepaalde eisen voldoen en stellen we het zelf samen. We nodigen hiervoor strijkers en blazers (fagotten, trompetten, hobo’s) en een paukenist uit, evenals een organist en een klavecinist.

Wel laten we altijd enkele plaatsen open voor nieuwe vergevorderde amateur-musici die mee willen doen. Heeft u hiervoor belangstelling, neem dan contact op met Laurens Huige, mail scratchorkest@gmail.com hij laat u graag de mogelijkheden weten.

Wilt u meezingen?

Zo kunt u zich inschrijven

De kosten voor deelname zijn € 35,-- voor volwassenen , jongeren onder de 20 of studenten € 17,50.

Via de website kunt u het inschrijfformulier invullen en verzenden. U krijgt dan een automatische ontvangstbevestiging met betaalinstructies. Na betaling is uw inschrijving definitief.

Wanneer u bij een te groot aantal aanmeldingen niet geplaatst kunt worden, wordt u hier over geïnformeerd en wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Mocht u met een familielid of vrienden samen willen zingen geef dit dan aan in het blokje “Opmerkingen”.

Het inschrijvingsformulier vindt u hier.

En dan?

Als u bent geplaatst, ontvangt u medio december 2019 een deelnameboekje met uitgebreide informatie over de Scratchdag op 15 februari 2020. Wij verzoeken dit goed en grondig te lezen. Kunnen wij u door een te groot aantal aanmeldingen niet plaatsen? Ook dan ontvangt u bericht van ons.

Aangezien het aantal sopranen en alten afhangt van de deelname van tenoren en bassen vragen we vooral aan de mannen niet te lang te wachten met aanmelden.

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn om mee te doen, dan kunt u dit schriftelijk of per mail melden tot 15 januari 2020. U krijgt uw storting dan z.s.m. terug.

Let op! Bij afmeldingen na deze datum wordt bij de terug storting € 10,-- ingehouden. Bij annuleringen ná 5 februari 2020 wordt niet meer teruggestort

Globaal dagschema van 15 februari 2020

09.00 precies kerk open/inchecken

09.30 – 12.30 repeteren, met pauze

12.30 – 14.00 mogelijkheid voor Lunch in 1618 Steaks en Burgers en Brasserie V à € 15,--

Menu A: saté van kippendijvlees met kroepoek, gebakken uitjes, salade en friet

Menu B: visburger (broodje, sla, tomaat, uienchutney, komkommer, scholfilet en remouladesaus met friet en salade

Menu C: Vegetarische lasagne met stokbrood

Beide restaurants op loopafstand; Bellamypark en Beursplein. Op tafel staat voldoende water, drankjes zijn voor eigen rekening.

Uiteraard kunt u ook zelf in de stad iets regelen of een lunchpakket meenemen.

14.00 – 17.15 repeteren, met pauze

17.30 – 19.00 pauze: boterhammetje neemt u zelf mee. Wilt u soep, dan koopt u daar ’s morgens een munt voor. Uiteraard kunt u even de stad in of langs zee gaan wandelen.

19.30 – 22.30 uitvoering en na afloop (als u wilt) gezellig even napraten.

Luisteren en andere zaken

Niet iedereen zal kunnen of willen meedoen. Maar u bent met uw familie, vrienden en vriendinnen natuurlijk van harte welkom om ’s avonds naar de uitvoering te komen luisteren. Een volle kerk is voor de deelnemers heel plezierig musiceren. Noteer de datum alvast in uw agenda.

De kaarten zijn te bestellen via uw inschrijving en mettertijd verkrijgbaar bij de voorverkoop adressen en ’s avonds aan de kerk of te reserveren via ons mail adres.

Wellicht kent u mensen de ook willen meedoen verwijs hen dan naar onze website.